/

Snöig fredag...

Underbar dag med massor av snö...hur härligt som helst att kunna sitta inne och titta ut på snökaoset när man inte behöver ta sig nånstans...speciellt inte med bil. Är fortfarande trött som ett as mest hela tiden men idag har vi haft fredagsmys hela dagen hos bror och Monika när David varit på jobbet. Blev först bjuden på frulle (nybakade scones) sen tog vi oss faktiskt ut i snöstormen med barnvagn och allt för lite handling. Magnus tog vagnen och plogade ett spår där det var som mest med snö (för det tyckte han var den bästa vägen) medan lilltjejen sov så skönt hela vägen till ica och tillbaka,. Sedan lämnade jag henne hos sin morbror och Monika och gick upp till mig och lade mig och sov nån timme och passade även på att ta ett skönt bad. Sen när David kom hem fortsatte fredagsmyset när vi blev bjudna på både supergod kvällsmat och efterätt. Även om vi har det tufft ibland med en envis lite tjej så har vi då tur som har sån hjälp av lillebror och Monika...det är verkligen guld att bara kunna köra ner vagnen i hissen och sen gå upp och få vila lite när man är så trött att ögonen blöder och till råga på allt bli serverad mat...stort tack!...lovar att bjuda tillbaka när det är eran tur.
 
Leia har i alla fall sovit mer eller mindre hela dagen idag så nu är hon säkerligen pigg och redo för att röja hela natten igen...då är det tur att hennes pappa lovat att ta nattpasset så nu ska jag äntligen få lite sömn. Vi gjorde samma sak förra helgen att han tog ett nattpass och jag kan säga att det behövs, har sett fram emot den här natten hela veckan. Så nu ska jag försöka somna så jag orkar med morgondagen då det är dags för julkalender! (har inte följt nån sådan på flera år) och sen ska vi ta en snöig promenad ner på stan för lite caféfrulle.
Ska bli spännande att se hur mycket snö det hinner komma under natten.
 
På väg till ica...
 
Kissarna följer snökaoset från insidan...
 
Från våran balkong...
 
Leia sover sött med sin morbror under eftermiddagen...han är också helst vaken på natten så det kanske är ett släktdrag?
/ Leia 0-3 månader /

Vill bara sova...

Alltså hur kan barnet bara sova sämre och sämre för varje natt, känns som att hon slutat sova på natten helt och hållet. Jag trodde väl heller aldrig att hela ens värld kunde kretsa runt sömn. Sitter nu i soffan med rödsprängda ögon, stirrande blick och rinnande näsa och undrar om man nånsin kommer orka ta sig utanför dörren igen eller om man kommer växa fast här i soffan före dess. Barnet har självklart somnat och snarkar gott här i mitt knä, att hålla vaken dagtid har ju inte funkat förut men nu vette fan om man inte ska testa lite smått ändå...det kan ju inte bli sämre liksom. Om jag inte får sova på nätterna snart så kommer jag sova mig igenom hela julen...och det vore ju utomordentligt tråkigt. Och ja jag vet att jag ska sova när barnet sover och tro mig jag försöker...men det är helt enkelt skitsvårt för mig att sova på beställning hur trött jag än är...blir bara stressad.
 
Ska försöka rycka upp mig nu och eventuellt komma ut på promenad men förkylningen gör att det ine känns så lockande att vara ute i friska luften just nu, kanske ska stanna inne och julpynta istället...
 
Leia sover gott hos mamma dagtid...
/ Film & Serier / Leia 0-3 månader /

Förkylning och snöstorm

Jaha då har man åkt på en äcklig jäkla förkylning också...gör inget annat än går runt och snorar och nyser just nu...vore väl ett under om inte den minsta i familjen också blir smittad. För övrigt så sover den minsta än, vi har varit uppe och nattsuddat hon och jag i vanlig ordning så hon är nog trött. Efter att jag bytt blöja mitt i natten och sedan matat så ville hon ändå inte sluta skrika så jag trodde hon hade ont i magen eftersom hon inte bajsat på ett tag. Efter lite mer än en timme upptäckte jag dock att hennes lilltå hade fastnat i en tråd i pyjamasen och efter att jag klippt av tråden blev hon nöjd på en gång...då känner man sig verkligen som "mamma of the year". Efter det satt hon i mitt knä och plirade med ögonen och jollrade och var allmänt söt medan vi kollade på de nattliga avsnitten av "SATC", sedan somnade vi väl ordentligt vid sextiden på morgonen. Det var ändå inte speciellt jobbigt att vara uppe inatt på nåt vis...inte som i början i alla fall, tror jag vant mig...det enda som var jobbigt var förkylningen.
 
Nu har jag precis tjyvstartat och hängt upp min nya gigantiska julstjärna, det saknas dock en skarvsladd så den går inte att tända än. Tänkte att det kunde passa bra nu när vi inväntar den omtalade snöstormen som skulle komma idag, erfarenheten säger dock att de små fjun som stillsamt faller just nu likväl kan vara stormens klimax...jag väntar med spänning.
 
Blir hur som helst en innedag för mig idag så jag kan glo på lite serier och kurera mig, vi kollade igenom säsong två av "the office" igår så man kan ju alltid fortsätta med ett sånt maraton idag...och senare ikväll blir det "sons of anarchy" näst sista avsnittet på säsongen så nu är det spännande.