/ Leia 9-12 månader /

Matvägraren

Jaha då går vi in i fas nummer 3645 på ett ungefär. Nu är det "jag-tänker-under-inga-omständigheter-äta-en-hel-portion-mat-fasen" som är i rullning. Från att ha varit värsta matvraket i flera veckor och ätit plockmat utan problem i flera månader samt slukat en stor flaska välling till kvällen så har barnet nu bestämt sig för att;
1) All mat som läggs framför mig ska raskt sopas ner på golvet, gärna riktigt hårdhänt så att matbitarna flyger riktigt långt.
2) All mat som någon annan stoppar in i munnen på mig ska genast spottas ut i handen eller direkt ner i haklappen. Slutklämmen är sedan att noggrannt smeta ut näven med mat så att all yta jag når täcks av den.
3) Vällingflaskan får ABSOLUT INTE tömmas på mer än en fjärdedel av sitt innehåll, detta är mer än gärna värt att slåss för.
4) Skulle någon försöka sig på att ge ett mellanmål så är det extremt viktigt att visa att det är totalt ointressant att få i sig mer än möjligtvis två små tärningar avokado.
5) Att överhuvudtaget visa något som helst intresse för mat, för utom kanske en slurk ersättning mitt i natten eller en sporadisk smoothie på påse, kommer självfallet inte på fråga.
Jag antar att det bara är till att rida ut även denna storm....
/ Leia 9-12 månader /

Varm i hjärtat

Hon får krångla hur mycket hon vill...hon är ändå världens bästa!
 
 
 
 
 
 
/

Är hon frisk nu?

Måste vara nåt slags rekord med en förkylning som varade i cirka två dygn, men ingen är gladare än jag över det. Vi firade friskheten med att göra stan tillsammans med snyggaste pappan som vi hade privilegiet att få hänga med bara sådär en helt vanlig fredag. Där blev det shoppat en vinteroverall, vantar och lite annat till barnet. Andra saker vi gjort är att stå i världens längsta kö och läst pixieböcker, dock inte samtidigt vilket i och för sig hade varit trevligt. Sedan fick vi ett samtal där morbrodern självmant erbjöd sig att vara barnvakt i helgen vilket vi snabbt tackade ja till innan någon hann ändra sig, så nu har vi även bio inbokad imorgon. Ja just det, jag har även bokat tid för både klipp och färg hos min riktiga frisör till om ett par veckor, första gången sen i december så det var liksom dags.

Jag sammanfattar detta som en bra dag...nu ska snart det obligatoriska fredagsmyset inledas som egentligen inte skiljer sig nämnvärt från andra kvällar i detta hushåll, meeen fredag är ju fredag!