/ Leia 3-6 månader /

Hemlagat vs burk

Har provsmakat de burkpuréer som Leia fått hittills och jag tycker inte direkt att de är så smaskiga men det tycker tydligen hon, stackars barn som tror att det är så mat ska smaka. Tänkte först låta henne smaka en burksort med ris, potatis och broccoli idag men efter att jag provat den själv så ville jag inte ens ge nåt till Leia för den smakade bara beskt.
 
Med anledning av detta drog jag idag i alla fall till med det första egna purékoket, det blev sötpotatis och palsternacka med smör. Riktigt gott blev det, efter ha känt skillnaden så känner man sig nästan taskig som gett puré på burk innan. Ska nog försöka få till lite fler kok och frysa in, än så länge får hon ju inte äta kött så det är ju ganska enkelt att bara koka lite rotfrukter eller grönsaker och mosa ihop. Leia såg först lite äcklad ut när hon fick smaka men sen gick det ner så jag tror det blev godkänt, hon kräktes dock upp det hon ätit efter en stund så jag vet inte vad jag ska tro, kanske åt för att vara snäll. Jag tror ändå att hela matbiten kommer bli lite roligare om en månad när hon får börja smaka kött också, ska bli spännande att se vad hon tycker om det.
 
/

God morgon

Vaknade klockan 06 imorse av att en liten plutt låg och snurrade, tjoade och sparkade i sängen bredvid mig.
 
 
Här får man ingen betänketid...bara att kliva upp! Leia leker en stund på golvet medan mamman är tråkig och plockar tvätt och samtidigt försöker förhindra att storkissen bajsar på golvet, varför försöka pricka en liten låda när man kan släppa loss på valfri fläck på golvet  och slippa få sand mellan klorna liksom.
 
Efter ett tag är det dags för gröt, havregröt med katrinplommon blev det idag, bara att skopa in som vanligt och försöka att hinna stänga munnen innan man får en tass med på skeden. Otroooligt avundskjuka missar som sitter och råglor när den minsta människan får mat, det ser ju så gott ut när hon kladdar och mumsar på det där viset. Har missarna tur får de sig till och med en slick med gröt när plutten är mätt.
 
 
Efter morgontvätt, påklädning och ytterligare lite bus är det dags för förmiddagsluren, den lilla gäspar och gnuggar sig i ögonen, ersättning vill hon inte ha efter gröten så hon är väl mätt på gröt då. Efter att ha jagat ut kissarna ur sovrummet blir det sängen för lilltjejen. Bäddar ner och in med nappen och då blir det turbosnurr och gallskrik, gaah! vore ju dumt att sova när man är dödstrött. Efter en stund lugnar lillan ner sig och är på väg att somna, då krafsar drygkatten på dörren och jamar högt, lillan vaknar och vi får börja om från början. Efter ytterligare en stund med högljudda protester tar hon trots allt emot flaskan jag erbjöd tidigare och slurpar i sig innehållet, somnar sedan mätt och belåten, pjuh! 
 
Då har alla överlevt ytterligare en morgon, klockan har hunnit bli nio och det är dags för frukost och lite uppmärksamhet till kattbebisarna så de också blir nöjda innan lilltjejen vaknar och är redo för nya äventyr.
/ Leia 3-6 månader /

Sooool!

Det är helt otroligt vad mycket bättre allt känns när man får lite sol och värme i ansiktet efter en låååång, kall och snöig vinter. Det var nästan som att jag ville skutta fram på barnvagnspromenaden och sjunga högt samtidigt, jag behärskade mig dock och gick normalt förutom när jag fick skutta mellan alla gigantiska vatten/slaskpölar. Det var till och med så varmt att jag var tvungen att ta av mig jackan efter att ha gått ett tag, synd bara att det snart blir kallt igen, det är ju trots allt en hel vintermånad kvar.
 
Vi har även varit på föräldraträff idag och pratat om matstart för bebisar, och då fick föräldrarna smaka puré(!?!!) Leia ligger dock långt före BVC-tanten och började med mat för flera veckor sedan trots att bebisarna enligt tanten endast skulle få smaka pytteliiite från fingret ibland. Idag blev det till exempel sötpotatis och majs till lunch, sen delade vi på en banan till efterrätt. Vi fyller dock fortfarande på med ersättning efter varje mål men det brukar inte gå ner så mycket. Det kändes tyvärr inte som att man fick veta mer än man redan visste på denna matinformationsträff som med det mesta, men det var roligt att träffa gänget som vanligt och verkligen skönt att få komma ut lite efter förkylningsisoleringen.
 
Nu blir det käk, tvättstugan och mästerkocken!