/

Att vara anhörig

Idag har jag och lillebror varit och besökt våran pappa på sjukhuset. Eftersom han själv inte är pigg nog att komma hem i helgen och vi längtar efter honom så fick vi helt enkelt åka dit istället. Att se någon man bryr sig om må så dåligt är såklart jobbigt, samtidigt är det väldigt skönt att vara nära. Jag gjorde dock vad jag kunde genom att vara en besvärlig anhörig och ifrågasätta alla ordinationer, tala om för sjuksköterskan vad som bör tas upp på ronden osv. Helst skulle jag sitta med på ronden själv, känns frustrerande att jag inte har nån riktig koll på det medicinska när man är van att ha stenkoll på sånt där i sitt eget jobb. Jag får helt enkelt nöja mig med att vara en så pass besvärlig anhörig att de inte vågar göra fel. 
/

Då var det gjort

Idag trotsade jag och smulan blåsten och tog oss till gavlegårdarna för uppsägning av gamla lägenheten och kontraktskrivning av nya, så nu finns ingen återvändå, i februari blir det alltså flytt för den här familjen. Den här blåsten alltså, det kändes som att nån kastade småspik i ansiktet när löven började blåsa runt, ungefär som att åka bergodalbana i regn. På grund av detta gjorde vi det enda rätta och tog bilen dit vi skulle. Resten av dagen blev det inomhuslek förutom en kort sväng för att hämta ut paket, nämligen en lampa jag hade beställt, har börjat göra mig av med gamla dammiga lampor som hängt med för länge vilket är otroligt befriande, David tyckte nog inte om den här men jag tyckte den var cool. Köpt på rea frå lagerhaus och hänger nu i vår hall.
 
 
/

Smygstart

Ikväll lyckades jag äntligen rota fram julpyntet trots att jag trodde det var borttappat så nu har vi smygstartat julen här hemma, känns bra. Nu är bara frågan om jag ska försöka få tag på julgardiner också, jag vet att jag har ett par men olyckligtsvis så har jag slarvat bort alla mina gardiner, jag gick verkligen igenom hela förrådet i somras, eventuellt så har jag råkat slängt dem. Känns på nåt vis extra viktigt att få lite julstämning här hemma nu när smulan finns med i bilden och självklart blir det lite extra mysigt när man själv mest är hemma.
 
 
 
Ja jag vågade mig på att placera en stackars tomte på fönsterbrädan trots en överhängande risk att en klåfingrig ettåring får tag på den imorgon, men fram tills dess så får han stå där i alla fall.