/

Kvällslektyr

Kanske det är dags för lite bokläsning som omväxling till allt tv-tittande.../

Datasnillet in action

Jag har väl aldrig direkt kunnat skryta med mina datorskills, eller kanske beror det mer på själva bristen av intresse för denna nymodighet. Däremot har jag snarare försökt undvika datorrelaterade saker som kräver mer omfattande kunskaper än vad som behövs för slösurfande i möjligaste mån. Jag har ingen ro till att sätta mig in i teknikens värld utan ser mig själv som mer utav en "trial and error" typ av personlighet (vilket jag inser kan låta aningens obehagligt med tanke på mitt yrkesval) och lär mig gärna av mina misstag eller samtidigt som jag "gör".
 
Idag fick jag erfara baksidan av att vara tekniskt handikappad när jag lite snabbt skulle fixa ett skrivarprogram till datorn men fastnar ungefär halvvägs då jag klickat ja till ungefär fem olika avsnitt med lång text som jag inte fattar VEM?! som orkar läsa. Här lämnar jag över problemet till datornörden i familjen då jag känner att jag kanske tagit mig vatten över huvudet...förmodligen redan genom att äga en dator. 
 
Klickeliklick...
 
Felsökningen visade 954, alltså niohundrafemtiofyra! virus...
 
Men jag är nog bra på nåt annat...så jag fortsätter att tycka illa om datorer!
/

Vision vs verklighet

När sommarsolen lyst så att svetten lackat och man varit livrädd att ens lilla bebis ska bränna sig i flera månader så är det lätt att drömma om den ubermysiga hösten som ska komma med sitt lagoma mörker till skönt serietittande, tända ljus, nybakade äppepajer, prassliga höstlöv och härliga halsdukar. Och sen kommer den...hösten...med snoriga näsor, hosta, torrt skinn, händer så nariga att man känner sig som spindelmannen, blöta lekparker och ett hår med "gnuggad-mot-en-ballong" känsla.
 
Näväl, idag har vi i alla fall njutit trots höstruskigt väder, flygigt hår, förkylning, matvägran och tandsprickning. Njutningen stavas: shopping inklusive mutleksak, pizza, choklad och Idol. Imorgon fortsätter vi antagligen på ungefär samma tema.
 
Dagens fångst