/ Leia 1-2 år /

Matupdate

Hur går det nu med den blivande storasysterns matvanor? Jo jag vet inte riktigt, alltså hon har ju inte svält ihjäl eller dött av näringsbrist...än. Men jäklar vad petigt det är med vad som stoppas i munnen. Det ska bara ätas med händerna, allt utom plockmat går alltså fetbort. Saker hon inte vet vad det är vägrar hon smaka på och hon skulle under INGA omständigheter ta emot något som nån försöker mata henne med. Saft, glass och välling är de enda säkra korten. Ibland äter hon korv och makaroner och ibland äter hon ingenting. Försöker således så gott jag kan med spenat i morgonsmootihien och rivna grönsaker i pannkakorna. Antalet maträtter hon accepterar kan nog allt som allt räknas på en hand. Ett par ggr i veckan överraskar hon dock med att äta en hel portion mat, oftast för att dagen efter totalrata samma maträtt...suck!
 
Vi har ju försökt i perioder att låta henne titta på diverse barnprogram på laptopen samtidigt som hon äter och periodvis så funkar det riktigt bra, men nu börjar hon bli girig och ska hålla på och dirigera och bestämma nya program hon kommer på att hon vill se hela tiden och glömmer helt bort att äta. Hälften av gångerna fattar jag inte ens vad hon menar och hälften av gångerna säger hon bara "tattor" och tittar på mig väldigt uppmanande. Senaste dagarna har vi alltså suttit och tittat på olika youtubeklipp som " funniest tractor fails" och "tractor pulling" istället för att äta.
 
Man skulle kunna säga att vi är ganska lost som föräldrar på den här fronten fortfarande men försöker att inte bry oss för mycket eftersom det tydligen inte är så mycket vi kan göra åt saken. Kanske blir det bättre när det kommer ett syskon som konkurerar om maten, å andra sidan bryr hon sig inte ett dugg när tjockkissen sitter en meter ifrån på bordet och råglor ner i hennes tallrik.
 
Idag fick hon väl i sig en halv pannkaka till lunch och två morotsskivor och ett par strån spaghetti (som hon stal från pappans tallrik) till kvällsmat...verkar oerhört mättande...tur att det finns välling.
 
 
/ Gravid med Elliot /

Uttråkad och utmattad

Även om orken är lika med noll just nu så blir både jag och smulan uttråkade av att mest vara inne. Hur ofta är det värmebölja i det här landet egentligen? Hur som helst är det sjukt otajmat att vara gravid samma år, jag har verkligen inte kunnat ta till vara på den här sommaren alls, första halvan var det BARA kallt och regningt, plus att vi var sjuka, och nu är det extremt åt andra hållet istället. Just nu går jag liksom bara och "står ut", en dag i taget...snart blir det kallare...förhoppningsvis. Benen är svullna och åderbråck och kärlbristningar blir bara värre samtidigt som det bara inte går att använda stödstrumpor i denna värme. Jag klarar ju knappt att ha kläder, går runt i bikini hemma med fläkten på full blås och svettas samtidigt som jag försöker roa barnet med badkarsbad istället för stranden. Det blir inte direkt lättare att andas heller när det trycker på lungorna både från utsidan och insidan. Vore jag rik skulle jag bara glida runt i olika köpcentrum hela dagarna, förutom att barnet blir skogstokigt av att sitta still i vagnen då. Sen är det det ständigt gnagande dåliga samvetet över att jag inte kan stimulera smulan på det sätt hon behöver, känner mig som världens tråkigaste mamma just nu.
 
Nästa vecka öppnar i alla fall dagis igen så då kan i alla fall barnet få ha lite roligt igen. Det värsta är att jag läste på löpsedlarna idag att värmen skulle hålla i sig till oktober...OKTOBER!!?! Jag hinner avlida före dess, alltså jag vänjer mig verkligen inte med värmen alls utan lider bara. Det är endast behagligt mellan 4 och 6 på morgonen just nu, resten är en plåga om ni frågar mig.
 
Hur som helst så har jag roat mig med att fixa lite här hemma istället, bytt ut lite tyger och lampor etc. (blir en del nätshopping i tristessen), så nu börjar jag bli riktigt nöjd med vårat sovrum. Har även fixat lite insynsskydd på balkongen med hjälp av några gamla knytgardiner och målat om en tavelram med sprayfärg. Måste vara boandet inför bebis ankomst som kickat in, eller så är jag bara uttråkad.
 
Gardinklädd balkong
 
Ramsprayning
 
 
Ska fortfarande upp lite grejer på väggarna plus att jag funderar på att göra om bordslamporna eller byta ut dem helt, men överlag så är det mycket finare än vad det var innan, har dock ingen före bild.
/ Gravid med Elliot /

Hinder i vardagen

Saker det kändes som att jag gjort innan vi kom hemifrån igårkväll...
  • Sprungit backintervaller
  • Gått på ett svettigt aerobicspass
  • Utövat tungdlyftning
  • Drabbats av plötslig syrebrist
  • Varit på bikramayoga som stelopererad
etc...
 
Vad jag faktiskt hade gjort...satt på mig mina sandaler med miniminismå spännen i 35 graders värme med en mage stor som en badboll.

Herregud!...jag hade behövt förstoringsglas för att att se de där små spännena eftersom man inte kom i närheten av dem den vanliga vägen. Hädanefter blir det "slip in"-tofflor...