/ Gravid med Elliot /

Vecka 29

Sakta men säkert går det framåt, det både går fort och känns som en evighet kvar till september. Det är fortsatt tungt och jag känner mig mest stor och otymplig, som jag sagt förut så är det inte alls mysigt på samma sätt som sist att vara gravid utan jag vill mest att lillebror ska vara färdigbakad så fort som möjligt. Längtar verkligen efter att få tillbaka min kropp nu och lite ork med för den delen. Jag tror dock att lillebror trivs allt för bra där inne för att komma ut för tidigt vilket i och för sig är bra, men jag räknar inte med nåt tidigare än mitten på september. Jag får väl åtminstone vara glad att jag sluppit allvarligare gravidkrämpor hittills och hålla tummarna för att denna sista trimester inte heller blir så mycket värre.Magen i vecka 29
/

Semestervecka nr 2

Semesterns andra vecka har snart passerat och vi börjar äntligen se ljuset i tunneln av streptokocker, virus och snor. Jag skulle nog klassa oss som semifriska nu, smulans penicillinkur tog slut idag (ja vi blev tvugna att behandla till slut pga återkommande feber) och vi har vågat oss ut ur lägenheten. Igår blev det ett besök till Furuviksparken där vi spatserade runt bland chimpanser, kameler och lemurer bland annat och det som fascinerade smulan mest av allt var en röd pelargon, jaja, så länge alla har haft roligt så är väl allt bra.
 
Idag däremot var vi lite trötta efter att NÅGON gjort morgon klockan 04:00 så vi höll oss i hemstaden och tog med oss cyklarna och en engångsgrill ut till närmaste friluftsområde, lägligt nog sken solen och det blev en riktigt skön eftermiddag i skogen. Skönt att se smulan roa sig med nåt otekniskt nu när vi varit instängda så länge. Senaste veckan har hon mest varavat mellan ipaden, min laptop och tv:n och det skäms vi inte ens för, jag skulle snarare säga att det är tekniken (och teletubbies) som gjort att vi klarat oss igenom sjukdomsveckan. Jag har verkligen aldrig förstått vitsen med teletubbies förrän nu, men de där obehagliga små björnarna? är det enda sättet att få nånting gjort här hemma plus att hon äter så mycket bättre när hon får titta på sitt favvoprogram samtidigt. Samtidigt är det bra skönt att vi nu kan komma ut och få lite frisk luft och göra lite utomhusaktiviteter istället.
 
Trots att semestern mest regnat bort så gör det inte mig så mycket, dels så ska jag ju vara hemma hela augusti också och dels så blir det lite väl jobbigt med gassande sol när man går runt med en ständigt växande gravidhydda. Jag känner mig grymt tung nu och längtar verkligen tills att lillebror ska komma ut, nu i vecka 28 är magen ungefär lika stor som den var i typ vecka 35 med smulan, jag fattar inte att det kan vara sån skillnad. Ska bli spännande att se hur det går att jobba sista vecka jag har kvar sen i juli, det lär ju inte gå fort i alla fall.
 
Nåt annat positivt med regniga, kalla sommarkvällar är att man kan dra ner persiennerna, låtsas att det är höst och dricka te och titta på serier varje kväll utan dåligt samvete eller att behöva vara avundsjuk på de som sitter på uteserveringar och glassar sig. Vi är lite sena på bollen här men vi har precis påbörjat "Game of thrones" så nu är vi sysselsatta några kvällar till. Sen kan vi dra ut och bada lagom till att smulans öra har läkt och sommaren kommit tillbaka om en vecka eller två, men fram tills dess så hittar ni oss framför tv:n om kvällarna.
 
 
 
 
Från iPad-missbruk till banangrillning 
/

Midsommardagen

God morgon alla midsommarfirare! Hoppas ni hade en härlig midsommar, våran var inte heller så pjåkig under omständigheterna. Trots allt hostande, snorande och snörvlande så hade vi en ganska skön dag med vår lilla familj och käkade även lite sill och ägghalvor medan smulan åt en halv korvskiva och sedan övergick till att "sela" på sin ipad. Hennes två favvoaktiviteter vid sjukdom just nu är att "sela" och "åla" så nu har vi en snortäckt ipad och fina tuschmålningar pryder ett och annat skåp/stol/golv. Midsommarkvällen spenaderades i soffan med marängsviss farmför en skräckfilm, så sämre kunde man ju haft det.
 
Idag däremot skulle man nästan kunnat tro att jag varit på nån livligare skiva under gårdagen då jag vaknade upp med alldeles för lite sömn i bagaget och en whiskeyröst som heter duga. Men nu tar vi nya tag, det är svinkallt ute men solen skiner i alla fall. Nu ska jag ta tag i dekoration av smörgåstårtan jag förberedde igår, finns ju ingen anledning att snåla in på den goda maten bara för att vi är lite sjuka, vi måste ju få fira in semestern liksom. Innan dess ska vi dock äta lite sommarfrukost, finns få saker jag förknippar så mycket med min pappa som nyrensade jordgubbar med mjölk till frukost, helst alla sommarens dagar om pappa fick bestämma.