/ Leia 2-3 år /

Vardagens små mysterier

Dagens aha-upplevelse var när jag som genom en uppenbarelse plötsligt kopplade vad "vitovass" betyder. Tvååringen som gärna surfar runt på youtube har nämligen under en veckas tid med gråten i halsen försökt förklara vad det är hon vill se så nu när poletten äntligen trillade ner var känslan ungefär likvärdig med att man löst davinci-koden...minst! "Vitovass" betyder alltså att hon vill se "The wheels on the bus"...kunde väl vem som helst fatta...eller inte...
 
//kodknäckaren
 
Surfarn'
/

Hej syrran! Du är sjukt rolig ju!

Införskaffade en ståbräda till vagnen idag. Så grymt skönt att kunna gå ut med vanliga vagnen trots att båda barnen är med och ändå slippa bära storbarnet sista 500 metrarna hem.
 
Den som uppskattade inköpet mest av alla var nog ändå lillebror som höll på att garva ihjäl sig åt sin storasyster som gärna stod och spexade där mitt emot.
 
 
Brädan vi köpte heter "bumprider" och är en universalbräda som ska passa alla vagnar. Den var superenkel att montera och lätt att koppla av och på men låter lite onödigt mycket när man kör på grus tycker jag. Känner mig ändå nöjd allt som allt.
 


 
 
/

En illustration

Här kan man se ett exempel på vilka som gillar mat och inte i den här familjen...

Före frukost

Och efterDen minsta fick bröd, leverpastej, äggula och apelsin...Mums var det!

Visserligen hamnar det mesta av lillebrors frukost på golvet men han smakar på allt först. Bäst var när han för att vara säker på att få i sig den sista leverpastejsbiten helt enkelt böjde sig fram och slurpade i sig den med munnen på en gång.

Storasystern däremot satte sig på stolen och tog EN klunk av sin smoothie, flyttade lite på ägget och gick därifrån...ridå!