/ Leia 1-2 år /

Matupdate

Hur går det nu med den blivande storasysterns matvanor? Jo jag vet inte riktigt, alltså hon har ju inte svält ihjäl eller dött av näringsbrist...än. Men jäklar vad petigt det är med vad som stoppas i munnen. Det ska bara ätas med händerna, allt utom plockmat går alltså fetbort. Saker hon inte vet vad det är vägrar hon smaka på och hon skulle under INGA omständigheter ta emot något som nån försöker mata henne med. Saft, glass och välling är de enda säkra korten. Ibland äter hon korv och makaroner och ibland äter hon ingenting. Försöker således så gott jag kan med spenat i morgonsmootihien och rivna grönsaker i pannkakorna. Antalet maträtter hon accepterar kan nog allt som allt räknas på en hand. Ett par ggr i veckan överraskar hon dock med att äta en hel portion mat, oftast för att dagen efter totalrata samma maträtt...suck!
 
Vi har ju försökt i perioder att låta henne titta på diverse barnprogram på laptopen samtidigt som hon äter och periodvis så funkar det riktigt bra, men nu börjar hon bli girig och ska hålla på och dirigera och bestämma nya program hon kommer på att hon vill se hela tiden och glömmer helt bort att äta. Hälften av gångerna fattar jag inte ens vad hon menar och hälften av gångerna säger hon bara "tattor" och tittar på mig väldigt uppmanande. Senaste dagarna har vi alltså suttit och tittat på olika youtubeklipp som " funniest tractor fails" och "tractor pulling" istället för att äta.
 
Man skulle kunna säga att vi är ganska lost som föräldrar på den här fronten fortfarande men försöker att inte bry oss för mycket eftersom det tydligen inte är så mycket vi kan göra åt saken. Kanske blir det bättre när det kommer ett syskon som konkurerar om maten, å andra sidan bryr hon sig inte ett dugg när tjockkissen sitter en meter ifrån på bordet och råglor ner i hennes tallrik.
 
Idag fick hon väl i sig en halv pannkaka till lunch och två morotsskivor och ett par strån spaghetti (som hon stal från pappans tallrik) till kvällsmat...verkar oerhört mättande...tur att det finns välling.