/

Spökhelg

Äntligen är det dags för årets skönaste helg med mitt favorittema (skräck och spöken), nämligen halloween, eller "alla helgona" som vi firar här i sverige som egentigen inte har ett dugg med den amerikanska högtiden att göra, själv tycker jag det är roligast att kombinera. Inte för att man direkt gör så mycket speciellt nu för tiden under denna "spökhelg" men alltså när man har lite äldre kids så kommer jag verkligen gå "all in" med pynt, utklädnad, läskig mat, bål med kolsyreis, spöhistorier osv. En riktig familjefest ska det bli, ska nog banne mig jobba för att det ska bli en tradition! Familjen Greppe/Linds årliga spökfest?
 
Till den svenska traditionen hör snarare ett oerhört stämningsfullt besök till kyrkogården för att tända gravljus, speciellt stämningsfullt är det att besöka kyrkokården i hemkommunen som är väldigt mysigt uppbyggd (om man nu kan säga så om kyrkogårdar) med lite varierande landskap med kullar, skogsdungar och en minneslund. Och det är som bäst att gå dit nu innan snön kommit så det blir extra mörkt.
 
Idag drar i alla fall smulan och jag till just barndomshemmet för att träffa familj och bonusfamilj, ska bli skönt att rasta barnet lite som efter sjukdom nu nästan klättrar på väggarna här hemma. Får se om jag åtminstone kan övertala nån att se nån gammal goding till skräckfilm med mig så här på självaste halloween.
 
 
 
 
 
 
/ Leia 1-2 år /

Butternutpaj!

Idag har vi mest varit hemma och såsat, vilar ut det sista av förkylningen tillsammans med pappan som varit hemma från jobbet idag. Eftersom det fanns ett par extra barnpassarhänder i hemmet så passade jag på att baka lite höstpaj. Det blev en pumpapaj gjord på butternutpumpa nu så här till halloween och allt, riktigt god blev den med en lite julig touch med tanke på kryddningen (pepparkaka).
 
 
 
Annars så är livet lite upp och ner just nu, det blir inte alltid som man tänkt sig, men jag är glad att jag har min lilla lillstrumpa som gör att man håller fötterna på jorden och är sysselsatt mest hela tiden. Vad gjorde vi utan dig?
 
 
 
 
 
/ Leia 1-2 år /

Host!

Om det är nån som undrar vad vi sysslat med de sista dagarna så följer en förklarande bild nedan.
 
 
Barnet har ju varit förkylt ett gäng gånger tidigare men detta tar definitivt priset. Varken nätterna eller dagarna har varit speciellt roliga då hon hostat och snörvlat till den grad att andningen blivit påverkad och både aptit och törst varit obefintliga samtidigt som febern stigit. Och HUR är det tänkt att man ska få i en ettåring ventoline att dricka när hon inte ens vill ta emot sånt hon i vanliga fall faktiskt tycker om? Vi har slitit våra hår här hemma kan jag säga samtidigt som smulan haft skrikmaraton. Och jag kan även tala om att katterna aldrig har varit så nära att bli pälsmössor som under denna period när de exempelvis efter en mycket högljudd och slitsam tvåtimmarsläggning helt sonika ställer sig och krafsar på smulans dörr så att hon vaknar och vi får börja om med hela proceduren lagom till att vi själva håller på att somna. Och nån sovmorgon är det knappast tal om även om barnet sover gott för då ska katterna ha nåt slags "klättra-snabbt-horisontellt-fram-och-tillbaka-längs-sängkanten-party" tills alla vaknat. Så om nån är sugen på att bli ägare till två psykotiska katter så är det bara att komma och hämta, just sayin' !
 
Idag känns det dock som att det finns lite hopp då smulan fått i sig en gnutta frukost och är feberfri, nu hoppas jag bara att det vänder snabbt med resten av symtomen också så att vi kaaanske kan få sova lite inatt och slipper oroa oss för uttorkat barn. Det värsta är väl dock att det nu verkar vara pappans tur att bli sjuk och sen blir det väl min, men så länge man slipper oro sig för barnet så spelar resten ingen roll.
 
Nu ska jag fortsätta vara en zombie resten av dagen...