/

Habegäret

Eftersom postgravidkroppen fortfarande är så där ohärligt postgravid så är klädshopping inget jag gör för nöjes skull än på ett tag. Däremot vaknade habegäret till liv idag när jag råkade passera en alldeles perfekt system/kompaktkamera. Den liksom bara ropade på mig där den stod och glänste till ljudet av änglakörer. "Köp mig köp mig!" sa den. Och jag kände verkligen att om jag inte får köpa den så DÖR jag!! Speciellt eftersom jag letat runt efter något liknande ett tag nu sen min egen älskade systemkamera börjat strejka och favvoobjektivet pajat. 

Den nya uppenbarelsen är istället liten som en kompaktkamera men med superschyssta funktioner och prestanda liknande en systemkamera. Bäst är att den har ett väldigt ljusstarkt objektiv så man slipper blixten och att den är otroligt snabb på att fokusera samt att alla rattar satt lättillgängliga så att det blir lättare att fånga ögonblicksbilder.

Så nu är det helt enkelt bara att börja spara...blir grötdiet fram till sommaren.


Ge mig!!
/

Slut på jul och glamour

Tack och lov! Visst har det varit mysigt att få umgås med familjen och allt det där men det finns ändå nånting med att fira jul med småbarn på bortaplan som får det att kännas lite mindre jobbigt att jag troligtvis kommer jobba nästa jul. När jag tänker tillbaka på de jular jag har jobbat så har de inneburit galet mycket mer vila och lugn och ro än vad julen med en tvååring och en tre-månaders bjudit på vid närmare eftertanke. 

Att åka på julturné med kidsen har inneburit några dagar med övertrötta barn som varken låter sina föräldrar sova eller äta upp maten. Jag hade från början ambitioner att även det nya året skulle firas in nån annanstans men nu känner jag mig mer än nöjd med att "fira" hemma med chips och dip framför tvn och somna före tolvslaget.

Alltså varenda gnutta glamour man nånsin hade i sitt liv försvinner liksom i samma ögonblick som man klämmer ut sin förstfödda, i alla fall för några år framöver. Från att ha stått framför spegeln iförd välsittande kläder och gjort sig fin inför fest med nån nygjord spotifylista spelandes i bakgrunden till att stå på förlossningens sjukhustoalett och desperat försöka sminka bort de värsta påsarna under ögonen iförd nätbyxor och blöja inför hemgång med barn nummer två. Vad hände liksom?

Hursomhelst så är det skönt att vara tillbaka i hemmets trygga vrå trots vetskapen om att nyårsafton antagligen kommer firas till soundtracket till "bilar 2" medan den här mamman förmodligen sportar skönaste mjukisbrallan och senaste bebiskräkan på armen som enda accessoar. 
/

Julkänslan infinner sig

Typiskt bra dag idag för att få igång julkänslan. Vi har fått snö till att börja med så idag kunde vi leka utomhus, tyvärr uteblev dock den utlovade snögubben då snön inte var kramig nog så det tar vi sen. Vi överlevde även ett besök på ica maxi även om det var på håret, tur i oturen var att vi glömde knäckformar vilket resulterade i en slags knäckbräck istället och jag slapp därigenom få ett psykbryt på knäckformar som välter osv. Nu var det bara att hälla ut på en plåt och ut på balkongen...klart! Ungarna har även varit glada och vi har haft en ovanligt harmonisk dag. Som grädde på moset så sov båda avkommorna innan klockan slagit sju så nu är även julklapparna inslagna och det ultimata julmyset kan börja, nu är det nämligen dags för lite glögg och alien på ps4. Som småbarnsföräldrar så kräver vi inte mer än så av livet just nu.
 
 
 
Sjukt obehagligt spel det här, och då har vi inte ens stött på självaste alien ännu