/

Så blev det advent

Jajemen, även vi har julpyntat och myyyst med lite tjuvstart på julmaten och övertrötta barn. Det som slår mig mest är hur firandet var för ett år sen med pappas cancer i centrum av allt, det gör att jag verkligen vill uppskatta allt vi har samtidigt som jag kan känna mig ganska osugen på att fira jul till och från. Ju närmare vi kommer ju mer känslor och minnen är det som rivs upp, det är såna här gånger som jag är extra glad att jag har mina fina ungar som gör det värt att fira ändå. Årsdagen av pappas bortgång kommer alltid infalla i juletid och det medför ju att julen aldrig kommer bli sig riktigt lik igen, men självklart finns det ljuspunkter och vi kommer få fina jular trots allt. Men så här på första årsdagen kommer det nog kännas lite extra i hjärtat. Livet med mina små gör dock att det inte finns så mycket tid att älta, istället tvingas man både på gott och ont att leva i nuet mer än nånsin. Idag har varit en hektisk, härlig, jobbig och mysig dag. Nu håller jag tummarna för lite kvallesömn inatt och att även pappa haft en fin första advent där han är.
 
Gjort brända mandlar för första gången och det blev ASGOTT!
 
Julpyntet är på plats
 
Smulan återanvänder sin gamla bumbostol
 
Lillebror gnager lite på nävarna vilket är hans nya favvosysselsättning
 
Delar av sällskapet hänger lite i soffan efter maten
/ Elliot 0-6 månader /

Hej från småbarnskaoset!

Tvåbarnslivet gör tydligen att bloggen håller på att självdö, men jag tänkte göra ett försök att hålla den vid liv. Det är ju trots allt så otroligt kul att gå tillbaka och läsa om allt man glömt bort att man tänkt, vad som hänt och hur små barnen en gång varit. Man får ju även lite dåligt samvete när man ser att det faktiskt fortfarande är några tappra själar som besöker mig här varje dag, så nu kommer en update.
 
Lillebror har ju hunnit varit med oss i hela två månader nu och är fortfarande av den mer lättsamma bebissorten, han äter och sover, därimellan ligger han och gnager på nävarna, pratar för fullt och garvar åt sina föräldrar. Ibland kommer storasyrran fram och morsar, ibland gör hon försök att lyfta och ibland tvångsmatar hon med ersättningsflaskan hon nyss stulit. Det är både spännande och läskigt. Än så länge är han lättsövd så länge det är lugn och ro och att somna inför natten är inga större problem, han äter dock fortfarande cirkus var tredje timme dygnet runt. Självklart har även han svårt att komma till ro ibland som alla andra bebisar, speciellt på eftermiddagarna när storasyrran kommit hem från föris och pappan är på jobbet, det är då jag utvecklar mina gråa hår.
 
Storasyrran är motsatsen till lugn och håller som bäst på att upptäcka språket och sin egen vilja. Hon bubblar av ord och trotsutbrotten haglar. Man får verkligen börja passa sig för vad man säger för även om hon verkar upptagen av nåt annat för tillfället så snappar hon upp ALLT. Idag hörde hon att David sa Malin till mig så resten av dagen har även hon kallat mig för Malin istället för mamma. Så fort hon inte såg mig i affären så ropade hon "Laaalin". Hon är så underbar samtidigt som hon verkligen kan suga musten ur båda sina föräldrar på nolltid. Det är verkligen ingen "walk in the park" att vara hemma med henne och lillebror hela dagarna, men jag gör mitt bästa och hoppas att jag inte förstör dem på nåt vis.
 
 
 
 
 
Min lilla familj <3
/

Just nu...

Bryter vi ihop lite på Ikea...


Anledning...

 
Tåget spårade ur...