/ Leia 6-9 månader /

Den ofrivilliga 5-minutersmetoden

Jag har personligen aldrig varit nåt "fan" av olika insomningsmetoder och har tyckt att 5-minutersmetoden verkar ganska grym. Det enda sättet att få våran lilla smula att somna på kvällarna har varit att hålla en hand på hennes sprattliga ben för att hon ska ligga stilla eftersom hon alltid haft grymt svårt att varva ner. Det är liksom "all in" som gäller varenda vaken sekund. Denna sortens nattning har på senare tid dock blivit svårare och svårare att genomföra då hon numera även ska öva sina kryp-skills i sängen och kämpar med alla krafter hon har för att rulla över på mage och så fort hon tagit sig till magläge så reser hon sig upp till sittande. Nu när man försöker hålla henne stilla för att hon ska somna så slutar det oftast i panikskrik = inte roligt nånstans för varken henne heller föräldrarna.
 
Den här veckan har jag slutligen fått nog av tvångsläggningar och helt enkelt lämnat henne en stund åt gången för att då och då gå in och lägga ner och klappa lite. Första gångerna var det ganska mycket gnäll och lite grin men inte samma hysteri som när hon inte får vända sig, men vips så somnar hon nu själv utan problem. Hon kryper runt lite i sängen först som hon vill och kan gnälla till lite då och då men sen lägger hon sig bara och somnar, oftast på tvären i fotändan av sängen. Såååå skönt! *jublar och dansar segerdansen*. Det här är nästan värt att fira, jag säger bara fram med glassen!
 
Nöjd och något sliten mamma
#1 / / mathilda:

Fan vad gött!!!!:-)

Svar: Ja jag kan knappt tro det själv efter åtta månader av jobbiga läggningar
Malin Lind

#2 / / Johanna:

Hej,

Jag håller på att göra en undersökning för att ta reda hur gravida ser på träningskläder och utbudet av träningskläder för en växande mage. Hittade till din blogg genom att söka på olika gravidbloggar, eftersom gravida kvinnor och nyblivna mammor är målgruppen. Menar inte att spamma eller så, men behöver verkligen din hjälp!

Det skulle uppskattas så enormt om du ville ta dig tid att svara på formuläret. Tar bara max 2 min eftersom det är 9 "klickfrågor". :-)

Här är länken: https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3xhtcSPeZxoFa6x
Sista dagen att svara är imorgon innan kl. 12.00!

Trevlig kväll & tack i förskott :-)
Mvh,
Johanna