/

Liten uppdatering

Alltså jag hinner verkligen inte ta upp datorn och skriva ett blogginlägg mer än ytterst sällan numera. När man tvingas gå upp så svinigt tidigt om morgnarna så blir dagarna så sjukt långa och det är verkligen "fullt ös medvetslös" från morgon till kväll, räknade ut att det är som att jobba dubbelpass VARJE FRIKKIN DAG! Så om man skulle råka få en liten lucka så ligger man ju liksom snarare i soffan och dreglar än att knåpa ihop läsvärda och fyndiga blogginlägg. Sen när ungarna väl somnat så hinner man ju knappt blinka innan det är dags att gå och lägga sig själv.
 
Hur som helst så har jag nu kommit överens med förisfröknarna att det är finito med middagssovning för lilla madam i fortsättningen, hon sover ju aldrig middag hemma längre så det är väl bättre att ha det lika varje dag. Dag ett har gått smärtfritt så jag hoppas att den nya rutinen kan hålla i sig nu. Dessutom är det ju mycket roligare att hämta en pigg och glad unge som kan gå hem själv med eventuella pauser i nån lekpark än att dra hem en sovandes i vagnen som man ska försöka få liv i och sen är nyvakengnällig i typ en timme innan det ger sig. Nu håller jag bara tummarna för att nätterna ska bli lite stabilare också, att hon vaknar vid sex-halv sju är fullt acceptabelt tycker jag, att hon travar in i vårat sovrum klockan fyra på morgonen, tänder taklampan och vrålar: MAMMA KOMMA PUPP!!...not so much!
 
Annat vi pysslat med senaste veckan är bland annat att spendera en förmiddag på leklandet. Var länge sen sist nu och tvååringen blev överlycklig, lillebror tyckte däremot att det var det förmodligen sämsta stället EVER vi kunde valt för honom att försöka sova sin förmiddagslur på, inte imponerad. Så efter ett par timmar fick vi kompromissa och åka vidare för att käka lunch på hamburgerhak. Tvååringen följde motvilligt med efter löfte om glass. Sen att försöka få i sig mat i sällskap av två små barn är ju ett äventyr i sig men i stort så blev det en skön söndag. Ska bli mysigt när lillebror är stor nog att uppskatta liknande aktiviteter också.

Den efterlängtade glassen
 
Sen måste jag ju bara tipsa om svt:s nya svenska serie "Jordskott" som började igår. Obehaglig stämning med övernaturliga inslag, precis i min smak.
 
Slut på osammanhängande och svammligt inlägg och dags att tänka på refrängen...
 
 
#1 / / Helena greppe:

Hoppas att lilla fröken sover bättre nätterna framöver- håller tummar och tår/ kram

#2 / / Lovisa:

Bra där med sovningen, hoppas nu att det blir lite bättre i alla fall!! För oss har det blivit en halleluja vändning så håller tummarna för samma effekt hos er ;)